کشف 'ماده شیمیایی حیات' در یک دنباله دار

سازمان فضایی آمریکا، ناسا، می گوید دانشمندان یکی از مواد بنیادی شیمیایی که از مصالح ساختمانی حیات است را برای اولین بار در یک دنباله دار یافته اند.

گلیسین یک آمینو اسید است که در پروتئین ها - ملکول های پیچیده ای که ارگانیسم های زنده برای ساختن و حفظ سیستم های خود از آنها استفاده می کنند - یافت می شود.

این ماده در ذراتی که از دنباله دار وایلد-2 در فضا پراکنده می شد ردیابی شده است. این ذرات در سال 2004 توسط کاوشگر "استارداست" ناسا جمع آوری شده بود.

این نظریه که "بذر" حیات در زمین ابتدا توسط یک دنباله دار کاشته شد خیلی پرطرفدار است.

بسیاری از دانشمندان به این نظریه اعتقاد دارند که میلیاردها سال قبل برخورد تعداد زیادی از همین دنباله دارها - توده های کوه آسای یخ و سنگ - مواد شیمیایی مهمی که پیش درآمد حیات بودند را به زمین آورد.

دکتر کارل پیلچر سرپرست موسسه اخترزیست (استروبیولوژی) ناسا گفت: "کشف گلیسین در یک دنباله دار تقویت کننده این نظر است که مصالح اولیه ساختمانی حیات در فضا به وفور یافت می شود، و این استدلال را تقویت می کند که آثار حیات در کیهان ممکن است زیاد باشد نه نادر."

گلیسین قبلا در شهاب سنگ ها دیده شده بود اما این اولین بار است که در مواد منتشر شده از دنباله دارها کشف می شود.

این کاوشگر ناسا در ژانویه 2004 از کنار دنباله دار "81 پی/وایلد-2" به قطر پنج کیلومتر گذشت.

این کاوشگر از حدود 240 کیلومتری هسته دنباله دار گذشت و ذراتی که از سطح آن متصاعد می شد را جمع آوری کرد. این ذرات بسیار ریز (که ابعاد آنها چندهزارم میلیمتر است) در سال 2006 در یک کپسول مهر و موم شده به زمین بازگردانده شد.

مواد بازگردانده شده به زمین در میان آزمایشگاه های نجومی برتر جهان توزیع شد که دریچه خارق العاده ای به روی شرایطی که در نخستین مراحل تشکیل منظومه شمسی یعنی تشکیل سیارات و دنباله دارها حاکم بود گشوده است. 

http://bbc.co.uk/persian/science/2009/08/090818_si_life_earth_comet.shtml

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد