تعداد فارغ‌التحصیلان دکترا از آمریکا در کابینه روحانی بیشتر از کابینه اوباما است

مجله آتلانتیک در گزارشی تصریح کرده تعداد فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری دانشگاه‌‌های آمریکا در کابینه رئیس جمهور ایران بیشتر از کابینه رئیس جمهور آمریکا است.

به گزارش فارس، مجله آمریکایی آتلانتیک در گزارشی نوشته است تعداد اعضای کابینه آقای روحانی که از دانشگاه‌های آمریکا با مدرک دکتری تخصصی فارغ‌التحصیل شده‌اند از تعداد اعضای کابینه آقای باراک اوباما که دارای این مدرک از دانشگاه‌های این گشور هستند، بیشتر است.

این گزارش افزوده در واقع تعداد دکترهای فارغ‌التحصیل آمریکا در کابینه رئیس جمهور ایران بیشتر از اعضای کابینه فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های آمریکا در دولتهای کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه یا اسپانیا، روی‌هم رفته است.

آتلانتیک طبق آنچه در زیر می‌آید به مدارک اعضای کابینه دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران اشاره می‌کند.

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر روحانی، فارغ‌التحصیل دکتری اقتصاد از دانشگاه جورج واشنگتن است.

جواد ظریف هم در دانشگاه سانفرانسیسکو درس خوانده و مقطع دکتری را در دانشگاه دنور گذرانده است. وی پنج سال در نیویورک زندگی کرده و نماینده ایران در سازمان ملل بوده است.

علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران فارغ‌التحصیل مهندسی هسته‌ای از دانشگاه ام‌آی‌تی آمریکاست.

محمد واعظی، وزیر ارتباطات، درس‌خوانده مهندسی الکترونیک در دانشگاه‌های «ساکرامنتو و سن‌خوزه» است و مدرک دکتری‌اش را از دانشگاه لوییزیانا آمریکا دریافت کرده است.

سایر اعضای کابینه روحانی، مدارج علمی را در دانشگاه‌های اروپا و ایران گذرانده‌اند. عباس احمد آخوندی، وزیر راه ایران دارای مدرک دکتری از دانشگاه لندن است و خود رئیس جمهور ایران هم درس‌خوانده دانشگاه گلاسکو اسکاتلند در بریتانیاست.

http://www.asriran.com/fa/news/307344/%D8%AA%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%BA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

آیا شما هم جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

در یک حمله کم سابقه، هکرها موفق شدند از طریق یک بدافزار پیچیده، اطلاعات و گذرواژه حدود 2 میلیون کاربر را از وب سایتهای بزرگی همچون شبکه اجتماعی فیس بوک، جی میل و یاهو به سرقت ببرند. متاسفانه ایران جزو ده کشور اصلی است که هدف حمله این بد افزار قرار گرفته و اطلاعات افراد از آن به سرقت رفته است. آیا شما جزو قربانیان این حمله پیچیده هستید؟

به گزارش «تابناک» محققان موسسه امنیتی Trustwave's SpiderLabs روز گذشته از یک حمله پیچیده سایبری پرده برداشتند که به گفته آنها، بر اساس آن هکرها موفق شده اند از طریق به کار گیری یک بد افزار بسیار پیچیده، اطلاعات بیش از دو میلیون کاربر را که شامل حسابهای کاربری و گذرواژه های فیس بوک و جی میل میشده است، به سرقت ببرند.

این بد افزار که یک بات نت با نام Pony بوده است موفق شده است در یک حمله تکان دهنده در حجم وسیع اطلاعات سری 1 میلیون و 580 هزار وب سایت، 320 هزار حساب کاربری ایمیل (جی میل و یاهو)، 41 هزار حساب کاربری FTP، 3 هزار گذرواژه کنترل شبکه و 3 هزار گذرواژه برنامه های تحت شبکه را به سرقت ببرد.

محققان Trustwave موفق شده اند که با کشف و دسترسی به کد این بات نت، اطلاعات حمله مورد نظر را تحلیل و بررسی نمایند که طی این تجزیه و تحلیل به موارد جالب توجهی برخورد کرده اند که در وب لاگ این موسسه منتشر شده است. اینجا.

بر اساس گزارش منتشر شده در این وب لاگ، نکته جالب توجه در خصوص این بد افزار، این است که بر خلاف پدران خود، که اغلب از تکنیک "بزن و فرار کن" استفاده میکرده و به حداقل دستاوردها بسنده میکردند، این نمونه جدید در کار خود بسیار جدی و پر اشتها بوده است. به گونه ای که تحلیل فعالیت روزانه این بدافزار نشان دهنده این امر است که این نمونه یکی از پر تحرک ترین بدافزارهای سرقت اطلاعات بوده است:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

گذرواژه های سرقت شده توسط بد افزار طی یک روز

همچنین همانگونه که انتظار میرود، بزرگترین اهداف این بدافزار را شبکه اجتماعی فیس بوک و حسابهای کاربری جی میل و یاهو تشکیل داده است. در راس اهداف به ترتیب، فیس بوک، یاهو، جی میل و توییتر قرار دارند. همچنین دو شبکه اجتماعی بزرگ روسیه یعنی vk.com و odnoklassniki.ru جزو اهداف اصلی این بدافزار بوده اند:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

اما با نگاهی به موقعیت جغرافیایی حملات صورت گرفته از سوی این بد افزار، متاسفانه متوجه میشویم که ایران یکی از ده هدف اصلی آن بوده است. اما نکته مهمتر از آن این است که کشور هلند در راس اهداف این بدافزار بوده است. به باور محققان موسسه Trustwave این امر ناشی از آن است که بسیاری از سرورهای مربوط به خدمات Proxy و VPN در این کشور مستقر هستند و در نتیجه تحلیل IP قربانیان، منجر به قرار گرفتن کشور هلند در راس اهداف شده است.

معنی دیگر این امر آن است که احتمالا تعداد کاربران ایرانی که قربانی این حمله شده اند، بسیار بیشتر از آن چیزی است که در ظاهر نشان داده شده، زیرا دسترسی به شبکه های اجتماعی توییتر و فیس بوک در ایران با استفاده از VPN و Proxy امکان پذیر است. نکته دیگر آنکه به جز این ده کشور که در راس جدول قرار دارند، 92 کشور دیگر نیز هدف حمله Pony قرار گرفته اند که نشان میدهد این حمله، یک حمله در سطح جهانی بوده است:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

اما به جز اینها، نکات جالب توجه دیگری نیز از تجزیه و تحلیل محققان Trustwave بر روی این حمله به دست می آید. این محققان با بررسی بر روی گذرواژه های سرقت شده، اقدام به فهرست کردن آن دسته از گذرواژه هایی کرده اند که با سهولت هرچه بیشتر و با دردسر کمتری به سرقت رفته اند.

تصویر زیر، ده گذرواژه ای را که به سهولت به سرقت رفته اند، همراه با تعداد سرقت صورت گرفته از هر کدام نشان میدهد:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

اما با دسته بندی دقیقتر و تجزیه و تحلیل بیشتر، محققان Trustwave اقدام به ترسیم نموداری کرده اند که نحوه عملکرد این بدافزار را در مواجهه با اشکال مختلف گذرواژه ها نشان میدهد. به این ترتیب که در این نمودار ابتدا گذرواژه ها با توجه به انواع کاراکتری که در آنها به کار رفته است (حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و سمبلها) به چهار دسته طبقه بندی شده اند و سپس بر اساس تعداد کاراکتر به کار رفته در هر کدام نشان داده شده است که میزان سهولت سرقت در هر دسته به چه ترتیب است:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

محور افقی نشان دهنده نوع گذرواژه بر اساس انواع کاراکتر به کار رفته درآن است برای مثال 1 Type شامل گذرواژه هایی است که تنها از یک نوع کاراکتر استفاده کرده اند (مثلا 1234) 2 Type به معنی استفاده از دو نوع کاراکتر و به همین ترتیب. رنگ میله های عمودی نشان دهنده تعداد کاراکتر به کار رفته در گذرواژه و اندازه آنها حاکی از میزان سرقت صورت گرفته از هر کدام است.

همچنین نمودار زیر نشان میدهد که از مجموع گذرواژه های سرقت شده، با توجه به پیچیدگی آنها، درصد سرقت از هر دسته به چه ترتیبی بوده است:

آیا شما جزو قربانیان سرقت 2 میلیونی اطلاعات هستید؟

در نمودار فوق، گذرواژه هایی که از هر 4 نوع کاراکتر استفاده کرده و تعداد کاراکترهای آنها بیش از 8 عدد بوده است به عنوان Excellent نشان داده شده و گذرواژه هایی با طول حداکثر 4 کاراکتر که تنها از یک نوع کاراکتر استفاده کرده اند با عنوان Terrible نام گذاری شده است.

نتیجه بررسی دو نمودار فوق و تحلیل محققان حاوی یک نکته اساسی است و آن اینکه انتخاب گذرواژه هایی که از حداکثر دقت و پیچیدگی در ترکیب برخوردارند، امکان سرقت آنها را به حداقل میرساند. امری که متاسفانه در بین بسیاری از کاربران ایرانی چندان باب نیست.

اما همانگونه که ذکر شد، ایران یکی از اهداف ده گانه اصلی این بدافزار بوده است. از آنجایی که آنچه به شکل رسمی و دقیق مشخص شده، تعداد 285 سیستم در ایران به این بدافزار آلوده شده و تعداد 367 گذرواژه از این سیستمها به سرقت رفته (که البته باید گفت با توجه به استفاده اغلب کاربران ایرانی از VPN و Proxy برای دسترسی به شبکه هایی نظیر توییتر و فیس بوک این رقم بیگمان بسیار بیشتر از اینها است)، برای فهمیدن اینکه آیا شما جزو قربانیان این حمله بوده اید یا خیر به وب سایت زیر مراجعه کرده و با وارد کردن هر کدام از حسابهای کاربری خود از این امر کسب اطلاع کنید و چنانچه جزو قربانیان این حمله یا حملات سایبری مشابه قبلی بودید، سریعا نسبت به تغییر گذرواژه خود اقدام کنید:

http://www.haveibeenpwned.com/


http://www.tabnak.ir/fa/news/362572/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%D9%87%D9%85-%D8%AC%D8%B2%D9%88-%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D9%82%D8%AA-2-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%AF

کارت هدیه ۱۳۰ میلیونی مرتضوی برای ۳۷ نماینده مجلس

سیدحسین دهدشتی عضو هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در حاشیه جلسه علنی امروز چهارشنبه ۱۳ آذر مجلس در نشست خبری به جزئیاتی از گزارش تفحص از سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و گفت: تفحص از سازمان تأمین اجتماعی با ورود آقای مرتضوی به این سازمان آغاز شد.

به گزارش تسنیم، وی افزود: البته در گذشته نیز اعتراضاتی به این سازمان مطرح بود، اما وجود آقای مرتضوی به عنوان چهره حاشیه‌ساز این تفحص را تشدید کرد، بنابراین وزیر وقت تعاون استیضاح شد، اما مرتضوی در سمت خود ابقا شد.

عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی در ادامه تصریح کرد: با توجه به این که انتخابات ریاست جمهوری در زمان تحقیق و تفحص نزدیک بود، پس از استیضاح وزیر وقت تعاون، تحقیق و تفحص توسط ۱۱ نماینده کلید خورد.

دهدشتی با بیان اینکه عزل و نصب‌های متعددی باعث شد تا نارضایتی‌هایی از سوی افراد تحت پوشش بوجود آید، گفت: ما در این هیئت تلاش کردیم پیش از ارائه لایحه بودجه ۹۳، تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی بررسی و به صحن علنی مجلس ارائه شود‌.

وی تأکید کرد: حدود ۲۰۰ شرکت سرمایه گذاری زیرمجموعه شرکت شستا است که در این تحقیق و تفحص بر روی ۱۷۸ شرکت تمرکز کرده و موضوع را بررسی کردیم و مشخص شد که ۴۱۰۰ جایگاه عضو هیئت مدیره در هیئت مدیره این سازمان وجود دارد که فقط توسط ۱۵۰۰ نفر اداره می‌شود. می توان اینطور برآورد کرد که هر فرد سه جایگاه را تصاحب کرده است.

عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی در ادامه سخنانش به برخی از شرکت‌هایی که توسط مدیرانی اداره شده و مدت کوتاهی نیز عهده‌دار مسئولیت در این شرکت‌ها بوده‌اند، گفت: به عنوان مثال در شرکت هلدینگ سیمان فارس ۳۷۰ انتصاب در کمتر از یک سال میان اعضای هیات مدیره انجام شده که اعضای هیات مدیره آن به طور میانگین حقوقی بالای ۵ میلیون تومان دیافت می کرده اند.

دهدشتی با بیان اینکه در شرکت پتروشیمی "فناوران" به عنوان یکی از شرکت های وابسته به شستا نیز پنج نفر عضو هیات مدیره آن بوده‌اند که در سال‌های ۸۸ و ۸۹، ۵۲۵ میلیون تومان پاداش به آن ها تعلق گرفته است، اظهارداشت: به عنوان مثال آقای "ع- ی" که از اعضای این شرکت بوده در سال ۹۱ ، ۱۶۴ میلیون تومان پاداش دریافت کرده و همچنین فردی با هویت "ج –الف" که جزء همین شرکت بوده در سال ۹۱، ۱۶۴ میلیون تومان پاداش دریافت کرده که همین فرد همزمان در شرکت پتروشیمی خراسان نیز ۱۴۴ میلیون تومان دریافت کرده است.

 عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی در ادامه، اظهارداشت: در جریان این تحقیق و تفحص، مدیرعامل شرکت "پرسی ایران گاز" در سه سال مدیریت اش هشت روز مرخصی گرفته و ۴۸۲ روز نیز ماموریت داشته است که مشخص شده وی در دوره ماموریت اش که در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه بوده، در زادگاهش به سر می برده است.

دهدشتی با اشاره به اینکه این شرکت با کسری محصولات گازی به ارزش یک و نیم میلیارد تومان مواجه بوده است، تأکید کرد: براساس تحقیقاتی که ما انجام دادیم، هیچ گونه پیگیری از سوی مدیرعامل این شرکت برای جبران آن انجام نشده است.

وی اضافه کرد: پتروشیمی امیرکبیر از نمونه شرکت‌هایی است که در سال ۹۱ محصولات اش را خارج از بورس به فروش رسانده و ۲ میلیارد تومان نیز از این بابت جریمه شده است. البته بدهی که از سهم مشارکت تامین اجتماعی بوده، ۱۰۳ میلیارد تومان برآورد شده که هنوز پرداخت نشده است.

عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی در ادامه اظهارداشت: در جریان این تحقیق و تفحص متوجه شدیم که واگذاری مشاغل و سمت ها به افراد و شرکت‌های خاص نیز توسط شرکت‌های زیرمجموعه انجام شده، به نحوی که مدیر صادرات شرکت "نفت پاسارگاد" شرکتی را به نام همسر و فرزندانش تأسیس کرده این شرکت طرف معامله شرکت "نفت پاسارگاد" در قراردادها بوده است. البته از این طریق ۳ قرارداد به ارزش مجموعا ۳۰۰ میلیارد تومان به امضاء رسانده اند.

دهدشتی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مجلس انجام تحقیق و تفحص است، گفت: اگر منطقی به موضوع نگاه کنیم، انجام این تحقیق و تفحص فرصت خوبی برای سازمان تامین اجتماعی است که مشکل اساسی در سازمان‌های زیرمجموعه شستا و عدم نظارت بر آن ها را بررسی کند.

وی با بیان اینکه هیات های مدیره‌ در شرکت های زیر مجموعه شستا بدون ضابطه و با باندبازی انتخاب شده‌اند و یا حتی از وزارت رفاه به سازمان تحمیل می‌شده اند، افزود: اگر براساس ضوابط افراد هیات مدیره انتخاب و از آن ها استعلام امنیتی گرفته شود، در آینده کمتر شاهد چنین اتفاقاتی برای شستا و مجموعه تأمین اجتماعی خواهیم بود.

عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا از نمایندگان نیز در جریان رسیدگی به این موضوع نامی برده شده است یا خیر؟،گفت: براساس گزارشاتی که به ما رسیده، نام برخی از نمایندگان دوره‌های قبل آورده شده که تعداد آن ها به ۳۷ تن می رسد.

دهدشتی در همین زمینه ادامه داد: تعداد ۳۷ تن از نمایندگان دوره قبل مجلس هدایایی با رقمی بالغ بر۱۳۰ میلیون تومان داده شده بود که مشخص نیست که برای صرف کار شخصی بوده یا حوزه انتخابیه، اما در چند موردی که پیگیری کردیم مبلغی دریافت شده که برای حوزه انتخابیه به مصرف رسیده است.

وی در ادامه در مورد نقش بابک زنجانی در قضیه مربوط به تخلف در سازمان تامین اجتماعی،‌ تصریح کرد: در آن زمان آقای زنجانی برای وارد کردن پول‌هایی که به وزارت نفت بدهکار بوده، به دنبال سازمانی می گردد که خارج از تحریم ها بتواند این پول را که مبلغی حدود ۲ میلیارد دلار است، وارد کشور کند.

عضو هیات تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی، ادامه داد: براساس بررسی‌هایی که آقای زنجانی انجام داده به این نتیجه رسیده که اگر سازمانی مربوط به بازنشستگان باشد، می‌تواند پول را به کشور وارد کند و قراردادی با آقای مرتضوی به امضا می رساند، اما این قرارداد عملا وجاهت قانونی نداشته و قراردادی که منعقد می‌شده باید مجوز هیات امناء را اخذ می کرده است. البته آقای مرتضوی نیز به واسطه حکم دیوان عدالت اداری مسئولیتی نداشته است.

دهدشتی تأکید کرد: در مکاتباتی که "بانک مسکن" با تامین اجتماعی برای انتقال این پول داشته، مشخص می شود، مبلغی که واریز شده بود، قابلیت انتقال نداشته است، اما آقای مرتضوی در تاریخ ۲۱ دیماه ۱۳۹۱ ، پنج فقره چک را به آقای زنجانی داده که طبق قرارداد، ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است. البته وزارت نفت تا به حال توانسته چهار فقره چک را تحویل گرفته و یک مورد نیز هنوز نزد آقای زنجانی است؛ اما پولی که پس گرفته شده باید به تامین اجتماعی بازگردانده شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: موسسه خیریه‌ای نیز در این زمینه وجود داشته که در سال ۹۲ در ۳ نوبت، ۳۶۰ میلیون تومان به این موسسه کمک شده، اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا آقای مرتضوی نائب رئیس موسسه بوده است یا خیر.

http://www.asriran.com/fa/news/307245/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%87%D8%AF%DB%8C%D9%87-%DB%B1%DB%B3%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DB%B3%DB%B7-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3