اگر نمی‌خواهید بیماری قلبی به سراغتان بیاید!

در این نوشتار علاوه بر اطلاع از مفهوم کلسترول خوب و بد، می‌توانید با 9 قدم برای کاهش خطر حمله قلبی نیز آشنا شوید:

شبکه ایران نوشت؛ افرادی که کلسترول خونشان بالاست در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. در حالی که بسیاری از متخصصان با تجویز دارو، در صدد کاهش کلسترول خون بیماران برمی آیند، یافته‌های جدید حاکی از آن است که تغییر سبک زندگی و برخی از راهکار‌های ساده به کنترل سطح کلسترول خون کمک می‌کند.

*کلسترول خوب و بد
بدن برای انجام فعالیت‌های خود به مقداری کلسترول نیاز دارد. اما مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده میزان کلسترول بد را در بدن افزایش می‌دهد و با افزایش میزان کلسترول بد LDL پلاک‌هایی در شریان‌ها بوجود می‌آید که بیماری‌های قلبی را به دنبال خواهد داشت.
ترفند‌های سادهٔ زیر را برای کاهش کلسترول بد در خون از یاد نبرید:

*گام اول
هنگام غذا خوردن تنها از یک دست استفاده کنید. بسیاری از آمریکایی‌ها از این ترفند برای تناسب وزن و کنترل کلسترول بالا استفاده می‌کنند. این شیوه و تمرین باعث می‌شود که فرد علاوه بر کمتر خوردن امکان اندازه گیری مواد غذایی و انتخاب ان‌ها را تنها به یک دست خود بدهد.
بنابراین انتخاب‌های کمتر و محدود تری را خواهد داشت.

*گام دوم
بهترین زمان برای کمک به کاهش سطح کلسترول بد خون خوردن میوه و سبزی در ساعت 8 و 55 دقیقه هر روز است. آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه و سبزیجات باعث می‌شود تا فرد تمایل کمتری به چربی‌ها داشته و با تنظیم فشار خون و حفظ وزن به سلامت خود کمک کند.
متخصصان توصیه می‌کنند افراد از غذا‌های غنی شده با استرول‌های گیاهی برای کاهش سطح کلسترول خون بدن بهره‌مند شوند.

*گام سوم
یک رژیم غذایی سالم باید شامل مصرف غذا‌های دریایی دو بار در هفته باشد. ماهی دارای اسید چرب امگا 3 است که به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید خون کمک می‌کند. و رشد پلاک‌های چربی را در شریان‌ها کند‌تر می‌کند.
مصرف ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی قزل آلا و ساردین در طول هفته موجب سلامت خواهد شد.

*گام چهارم
شروع روز با یک کاسه بلغور جو یا غلات سبوسدار مزایای زیادی برای سلامت به دنبال دارد. فیبر و کربوهیدرات‌های موجود در غلات کامل احساس سیری را به دنبال دارد و فرد کمتر به دنبال وسوسه پرخوری در وعدهٔ ناهار خواهد افتاد. کاهش کلسترول یک استراتژی بسیار موثر در کاهش وزن است. استفاده از جو، آرد و سبوس گندم، ذرت بو داده و... انتخاب‌های موثری در این گام است.

*گام پنجم
دانه‌های روغنی علاوه بر طعم دلپذیری که دارند موجب کاهش کلسترول می‌شوند.
مطالعات نشان می‌دهد افرادی که 28 گرم در روز از آجیل و دانه‌های روغنی استفاده کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. آجیل حاوی کالری و چربی بالا است بنابراین تنها به خوردن تعداد انگشت شماری از آن باید بسنده کرد.

*گام ششم
همهٔ افراد باید در رژیم غذاییشان از چربی استفاده کنند تا بدن به کمک آن بتواند عملکرد‌های لازم را به انجام برساند ولی چربی باید در حدود 25 تا 35 درصد از کالری را تشکیل دهد. بهتر است در انتخاب چربی مصرفی از چربی‌های اشباع نشده‌ای مثل زیتون، کلزا و... استفاده کرد.

*گام هفتم
انتخاب کربوهیدرات‌ها در رژیم غذایی باید کمتر باشد. زیرا آن‌ها تامین کننده انرژی بدن هستند. غلات سبوسدار و حبوبات دارای فیبر بیشتر بوده و باعث بالا رفتن کمتر سطح خون می‌شوند. با انتخاب سیب زمینی کمتر و لوبیا بیشتر نه تنها سطح کلسترول را پایین نگه می‌دارید، بلکه احساس سیری طولانی تری خواهید داشت.

*گام هشتم
فعالیت بدنی 30 دقیقه‌ای در 5 روز موجب پایین آمدن کلسترول بد خون می‌شود. علاوه بر این ورزش موجب وزنی ایده ال و گردش بهتر خون در شریان‌ها می‌شود. متخصصان توصیه می‌کنند اگر مکان انجام 30 دقیقه ورزش را در یک زمان ندارید آن را به زمان‌هایی 10 دقیقه‌ای تقسیم کنید.

*گام نهم
اگر امکان رفتن به باشگاه را ندارید، بهترین کار این است که پیاده روی کنید. ورزش‌های هوازی مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد و خطر سکته مغزی و قلبی را پایین می‌اورد همچنین فرد از طریق این تمرین‌ها وزن اضافه خود را از دست داده و موجب استحکام بافت استخوانی‌اش می‌شود. اگر زمان زیادی ندارید از زمان‌های 10 دقیقه‌ای برای پیاده روی استفاده کنید.
http://www.tabnak.ir/fa/news/383332/%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%BA%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%DB%8C%D8%AF

زخم معده و فشارخون نتیجه کم تحمل بودن

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران، افراد با آستانه تحمل پایین را مستعد اختلالات روان‌تنی عنوان کرد که تحت تأثیر شرایط استرس‌زا سیستم گوارششان به هم می‌ریزد و در درازمدت به اختلال فشار خون نیز مبتلا می‌شوند.

به گزارش فارس، مهرداد کاظم‌زاده عطوفی در رابطه با آستانه تحمل و شدت و ضعف آن در افراد مختلف اظهار داشت: آستانه تحمل افراد با هم متفاوت است، هر کدام از ما سطحی از تحمل داریم که بعد از آن عصبانی می‌شویم.  آستانه تحمل میزان فشاری است که هرکدام از ما در موقعیت‌های متفاوت تحمل می‌کنیم و بعد از آن عصبانی می‌شویم.

وی افزود: بحث ما در مورد موقعیت‌های استرس‌زا و تحمل ما بعد از مواجهه با این موقعیت‌ها است. برخی افراد با شنیدن آستانه تحمل یاد کسانی می‌افتند که از کوره در می‌روند در حالی که خیلی وقت‌ها ما واکنش بیرونی نداریم اما آستانه تحملمان در مقابل فشارهای روانی پایین است.

وی ادامه داد: در این حالت با فعال شدن سیستم سمپاتیک و افزایش فشار خون و ضربان قلب دچار بیماری‌های روان‌تنی مانند زخم معده می‌شویم. افرادی که آستانه تحمل پایینی دارند، یعنی کسانی که واکنش‌های سیستم عصبی، رفتاری و هیجانی نشان می‌دهند به لحاظ اختلالات روانپزشکی و جسمی آسیب‌پذیر هستند.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی اظهار داشت:‌این افراد تحت تأثیر شرایط استرس‌زا، سیستم گوارششان به هم می‌ریزد و علائم جسمی پیدا می‌کنند که در درازمدت به اختلال فشار خون نیز مبتلا می‌شوند.

وی افزود: در اینجا این سؤال مطرح است که آیا آستانه تحمل اکتسابی است یا وراثتی؟ ما ساختار بدنی خود را به ارث می‌بریم و اینکه سیستم عصبی ما چه واکنشی را نشان می‌دهد به زمینه‌های ژنتیکی برمی‌گردد با این وجود در شرایط استرس‌زا عوامل محیطی مؤثرتر است.

وی افزود: افرادی هستند که در یک خانواده به دنیا آمده‌اند اما همین افراد به دلیل جایگاه اجتماعی و اینکه چندمین فرزند خانواده هستند،‌از نظر واکنش‌ها و آستانه تحمل با هم کاملا متفاوتند. با وجود اینکه ما پایه‌های واکنش‌های بیولوژیکی را ژنتیکی می‌دانیم، اما شکل‌گیری این واکنش‌ها تابع شرایط محیطی است. بنابراین حتی اگر فردی تحت تأثیر عوامل ژنتیکی یک سبک سیستم عصبی را در خود تجربه کند، اگر تحت آموزش‌ها و تمرین‌های روانشناختی قرار گیرد، رفتارش قابل کنترل خواهد بود.

وی افزود: مطالعات در رابطه با رفتارهای پرخاشگرانه نشان می‌دهد که واکنش‌هایی که جنبه هیجانی دارد بیشتر آموزشی و اکتسابی هستند. از طرفی باید گفت واکنش‌های رفتاری ما تابعی است که در بستر واکنش‌های عصبی و بیولوژیکی انجام می‌شود.

این متخصص بهداشت روان تصریح کرد: خیلی‌ وقت‌ها شیوه بیان، تن صدا و واژه‌ها و کلماتی که به کار می‌بریم و در ادامه شدت واکنش‌هایی که در بیرون دیده می‌شود تحت تأثیر عوامل محیطی و آموزشی هستند.

وی ادامه داد: وقتی آستانه تحمل ما پایین است یا اصطلاحا خود را «حساس» می‌خوانیم، برچسب آسیب‌‌پذیری به خود می‌زنیم، وقتی می‌گوییم «حساسم»، یعنی شکستنی هستم و این به خود ما و محیط و اطرافیانمان آسیب می‌زند و بر ابعاد زندگی‌مان تأثیر می‌گذارد.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از این واژه نشان می‌دهیم که نمی‌توانیم برای خودمان کاری انجام دهیم و از خود سلب مسئولیت می‌کنیم. اینها تعبیر خوبی نیست و نشان‌دهنده نقطه ضعف است. برای درمان آن باید به روانشناسان بالینی مراجعه کنیم، علائم و نشانه‌ها را بشناسیم و آنها را مدیریت کنیم.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921210000670#sthash.RqfNSbvZ.dpuf

http://www.tabnak.ir/fa/news/383374/%D8%B2%D8%AE%D9%85-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D9%88%D9%86-%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87-%DA%A9%D9%85-%D8%AA%D8%AD%D9%85%D9%84-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86

صدامخملی موسیقی ایران چه روزگاری را گذراند؟

هشتم اسفند برای اهالی موسیقی روز تلخی است؛ روزی که نابغه موسیقی ایران و مردی که صدامخملی خوانده می‌شد، در ‌حادثه‌ای تلخ دیده از جهان فرو بست؛ روز پر کشیدن استاد غلامحسین بنان.

به گزارش «تابناک»، استاد بنان در اردیبهشت ۱۲۹۰ ه‌ ش‌ زاده شد. وی هشمین فرزند کریم‌خان بنان الدوله نوری ‌و مادرش دختر شاهزاده محمد تقی رکنی، برادر ناصرالدین شاه قاجار بود. محیط خانه و خانواده از هر لحاظ برای پرورش ذوق و استعداد هنری غلامحسین آماده بود؛ چهار پیانو و یک ارگ.

مادر غلامحسین پیانو می‌زد. خاله‌اش نی می‌نواخت. خواهرانش هم تار مشق می‌کردند. گوش استاد از اوان کودکی به نوای ساز و آواز آشنا بود و از ساز هر یک از نامبردگان به نحوی لذت می‌برد.

صدامخملی موسیقی ایران چه روزگاری را سپری کرد؟

غلامحسین خان بنان در سال ۱۳۲۲ به سمت منشی مخصوص وزیر به کار مشغول شد، ولی این شغل با روحیه او سازگار نبود. به همین دلیل، به کلی از شغل اداری دست کشید. استاد در ۱۳۲۵ همکاری با رادیو را آغاز کرد و صدای مطبوعش به گوش شنوندگان رسید و منحصرا خوانندگی در رادیو را پیشه کرد و به سرعت زبانزد شد.

روح‌الله خالقی او را در ارکستر انجمن موسیقی شرکت داد و با ارکستر شماره یک نیز همکاری را شروع کرد و از آغاز برنامه همیشه جاوید «گل‌های رنگارنگ» بنا به دعوت استاد داود پیرنیا همکاری داشت. بنان در طول فعالیت هنری خود، حدود ۳۵۰ آهنگ را اجرا کرد و آنچه‌ امتیاز مسلم صدای او را پدید می‌آورد، زیر و بم‌ها و تحریرات صدای اوست که مخصوص به خودش است.

بنان نه تنها در آواز قدیمی و کلاسیک ایران استاد بود، بلکه در نغمات جدید و مدرن ایران نیز تسلط کامل داشت. تصنیف زیبا و روح‌پرور «الهه ناز» او بهترین معرف این ادعاست. وی را می‌توان بحق بزرگ‌ترین اجرا کننده آهنگ‌های سبک وزیری‌ ـ خالقی دانست. او همچنین در کنار ادیب خوانساری از بهترین اجراکنندگان آثار صبا و محجوبی است. استعداد شگرف او در مرکب‌خوانی و تلفیق شعر و موسیقی بار‌ها ستایش موسیقی‌دانان معاصرش را بر‌انگیخته ‌است.

صدامخملی موسیقی ایران چه روزگاری را سپری کرد؟

بنان در آغاز بیشتر آواز می‌خواند و علاقه‌ای به خواندن آهنگ‌های دیگر نداشت، ولی هنگامی که با برخی اثار جدید موسیقی که ارکستر انجمن ملی آن‌ها را اجرا می‌‌کرد، آشنایی پیدا کرد، به خواندن این گونه قطعات نیز علاقه‌مند شد و در هر دو روش استادی و مهارت خود را نشان داد.

استاد بنان در ۲۷ دی ماه ۱۳۳۶ ه‌ ش در تصادف اتومبیل چشم خود را از دست داد. پزشکان برای سالم ماندن چشم دیگرش سفر به اروپا و معالجه را تجویز کردند. دولت و اداره کل انتشارات و رادیو کمک‌های مالی کردن، جمع دوستانش کنسرتی ترتیب دادند و موجبات سفرش را فراهم آوردند و ره آورد بنان از سفر اروپا، پس از بهبودی و رفع خطر، دگرگونی عقیده در زمینه نحوه سبک ترانه‌های اوست.

صدامخملی موسیقی ایران چه روزگاری را سپری کرد؟

بنان پس از این حادثه، شور و شیدایی دیگر یافت. به زندگی و اطرافیان خود با محبت و صمیمیت بیشتر نگاه می‌کرد و ابراز تألم طبقات ‌اجتماع به مناسبت وقوع آن حادثه، وی را به زندگی امیدوار و دلگرم ساخت و اقبال بی‌نظیر مردم نیروی تازه به او بخشید.

بنان در خواندن آواز استعدادی بی‌نظیر داشت. گوش او بسیار حساس بود و هیچ‌گاه خارج نمی‌خواند. ذوق سلیم او در انتخاب غزل و تحریرهای بجا، از او خواننده‌ای متمایز ساخت. هنر واقعی، آگاهی‌های عمیق، شوق و شور و عشق که لازمه زندگی هر هنرمند است، همه را با هم داشت. او با هنر خود بازاری نکرد و قدر شناخت.

استاد در هشتم اسفند‌ ۱۳۶۴ ه‌ ش پس از پنجاه سال خدمت بی‌شائبه به فرهنگ و هنر این مرز و بوم چشم از جهان فرو بست. روحش شاد. از استاد بنان فیلم‌های بسیار محدودی باقی است که بخش محدودی از آن قابل نقل است و بنابراین یکی از ترانه‌های ایشان را با معدود عکس‌هایی که از دوران زندگی ایشان مانده، به همراه ده صدای ماندگار از این استاد برجسته، در سالروز در‌گذشتش در «تابناک» ببینید و بشنوید.

http://www.tabnak.ir/fa/news/382706/%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%AE%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%86%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%DA%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%DA%AF%D8%B0%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D9%88-%D8%B5%D9%88%D8%AA