یک چشمه از "پاکدستی"! رسانه های دولتی

به نام جوانان، به کام...


حاج علی اکبری نیز از رویکرد انتخاباتی گلایه داشت و در مقطعی اظهار کرد، من خود طرفدار آقای احمدی نژاد هستم، اما شما حجت شرعی به این گونه عملکرد ندارید..پیش از انتخابات، از پول دولت روزی 3 تا 4 میلیون تومان برای ارسال پیامک هزینه می شد و CDهای تبلیغی و تخریبی درباره کاندیداها نیز تکثیر و توزیع می شد

بررسی دقیق کارنامه و هزینه صدها میلیونی یکی از رسانه ها که با پول بیت المال و بودجه جوانان اداره می شود، میزان پاکدستی این رسانه را مشخص می کند.

شبکه خبری برنا وابسته به سازمان ملی جوانان ایران که زیر نظر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) فعالیت می‌کند، فعالیت آزمایشی خود را در روز خبرنگار، ۲۰ مرداد ۸۶ آغاز کرد و دو هفته بعد در روز جوان با دستان "محمود احمدی نژاد" افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار "آینده"، این شبکه خبری ابتدا با رویکرد مسایل جوانان وارد عرصه خبری کشور وارد شد، اما با گذشت حدود یک سال از آغاز کار آن و نزدیک شدن به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برخی فشارها برای تغییر رویکرد این شبکه خبری از اخبار جوانان به اخبار سیاسی افزایش یافت. اولین اقدام در این راستا، تغییر مدیرعامل سابق و مدیرعامل شدن یکی از خبرنگاران سابق روزنامه کیهان و از نزدیکان "صفار هرندی"، وزیر ارشاد دولت نهم و بهداد، مدیر عالم ایرنا بود.

روند تبلیغات گسترده برای دولت تا انتخابات ادامه یافت، اما پس از آن، یکباره سیر نزولی خود را آغاز کرد. و تولید و پوشش خبری آن نیز حدود 60 درصد کاهش یافت.

گفته می شود، اکنون با توجه به سرگرم بودن مسئولان سیاسی کشور به تنش های سیاسی موجود و به ویژه وضعیت دارای ابهام مدیریت سازمان جوانان، نظارت باید و شایدی بر عملکرد این شبکه خبری و چگونگی هزینه شدن این بودجه میلیونی نمی شود.

در این حال مهدی صادقی، مدیر سابق صفحه اول "برنا" در گفتگو با "آینده" اظهار داشت: «از آنجا که خبرگزاری "برنا" زمانی تأسیس شد که راه اندازی خبرگزاری دولتی ممنوع بود، این خبرگزاری به عنوان زیر مجموعه "ایرنا" مطرح شد و از آن جا که در سازمان ملی جوانان هم بودجه ای برای این خبرگزاری تعریف نشده بود، قسمتی از بودجه های بخش های مختلف سازمان جوانان نظیر ردیف های بخش فراغت، ازدواج، مسکن و اشتغال جوانان به این خبرگزاری تعلق گرفت که بودجه سال آن به حدود یک میلیارد تومان بالغ می شد.

وی اظهار داشت: با وجود آن که در ابتدا طبق نظر حجت الاسلام حاج علی اکبری، موضوعات جوانان با برخی ابتکارات در این خبرگزاری مطرح می شد، اما با نزدیک شدن به انتخابات، کار رنگ و بوی دیگری گرفت. به ویژه که مدیر عامل جدید ارتباطاتی در دولت داشت. به عنوان نمونه، آقایان صفار هرندی و محصولی را پس از وزیر شدنش به خبرگزاری آورد، این رویه را دنبال می کردند و پشتشان هم به حمایت مقامات سیاسی گرم بود.

مدیر صفحه سابق "برنا" افزود: حجت الاسلام حاج علی اکبری نیز از رویکرد انتخاباتی گلایه داشت و در مقطعی اظهار کرد، من خود طرفدار آقای احمدی نژاد هستم، اما شما حجت شرعی به این گونه عملکرد ندارید که از همین رو برخی دوستان متعهد مثل آقای صالحی، سردبیر "رجانیوز" نیز این خبرگزاری را ترک کردند.


بعد از این موارد، یکی از مقامات ارشد و جنجالی دولت از رئیس سازمان جوانان خواسته بود مانع اقدامات این طیف نشود که حاج علی اکبری اظهار می کند، پس همه رفتنی هستیم و به اعتقاد من علاوه بر مشکلات جسمی، عدم حضور آقای حاج علی اکبری در دولت، به این موارد هم مربوط است.

وی با اشاره به مخارج سنگین دوره انتخابات در "برنا" گفت: در مقطعی از روزهای پیش از انتخابات، روزی تنها 3 تا 4 میلیون تومان برای ارسال پیامک هزینه می شد و CDهای تبلیغی و تخریبی درباره کاندیداها نیز تکثیر و توزیع می شد. اما جالب اینجاست که بعد از انتخابات که آن مخارج هم نیست، هنوز تنخواه حدود 20 میلیون تومان در ماه ادامه دارد و باید پرسید که این بودجه در کجا هزینه می شود؟

این مدیر سابق شبکه خبری "برنا" با اشاره به روند اختصاص دستمزد به خبرنگاران گفت: در گذشته به اکثر خبرنگاران حقوقی بالاتر از دستمزد آنان به نام آنان گذاشته می شد، اما بخشی از آن پس گرفته می شد تا هزینه افراد حق التحریر از محل آن تأمین شود. اما اکنون که قرارداد این افراد نیز منعقد شده، همچنان این روند ادامه دارد که شائبه اختلاس ایجاد می کند. چرا که پس از پرداخت حقوق، خبرنگاران بخشی از آن را به حسابی در اختیار مدیرعامل می ریزند و البته مشخص نیست این مبالغ چگونه هزینه می شود.

وی با اشاره به برخی رفتارهای انجام شده با پرسنل اظهار داشت: طی چند ماه اخیر نزدیک به 30 تن یا اخراج شده اند و یا فشارهایی نظیر کاهش حقوق و خدمات و برخوردهای نامناسب با آن ها انجام شده تا خود آنها ناگزیر این خبرگزاری را ترک کرده و قادر به شکایت هم نباشند.

صادقی با ذکر مثالی اظهار داشت: در حال حاضر، سازمان ملی جوانان ماهانه قریب 8 میلیون تومان در وجه نقلیه "ایرنا" می ریزد که پس از کسر 3 میلیون تومان، 5 میلیون تومان باقی در اختیار برنا قرار می گیرد و این در حالی است که کل هزینه ایاب و ذهاب این خبرگزاری حدود 1 میلیون تومان است.

وی در پایان خواستار برخورد جدی مهرداد بذپاش، رئیس جدید سازمان جوانان با برخی تخلفات شد.

گفتنی است، غفرانی، مدیرعامل برنا در تماس خبرنگار "آینده" از پاسخگویی در این زمینه و تکذیب تخلفات مالی خودداری کرد.

http://ayandenews.com/news/13374/

نظرات 1 + ارسال نظر
هنگدان جمعه 10 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 08:50 ب.ظ http://hongdan.blogsky.com/

سلام.
جالب بود.
موفق باشید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد